Od 30 listopada br. mieszkańcy Bełchatowa cieszyć się mogą wyjątkowymi smakami lodów Grycan. Dostępne są one w nowo otwartej Lodziarni Firmowej Grycan - Lody od pokoleń, w Galerii Olimpia przy ul. Kolejowej 6. To pierwsza lodziarnia ogólnopolskiej sieci w tym mieście.
Nowa lodziarnia, o powierzchni 55 m2, mieści się na parterze znanej mieszkańcom miasta Galerii Olimpia. Jest to pierwszy punkt marki Grycan - Lody od pokoleń w największym w regionie, bo liczącym aż 50 000 m² centrum handlowym. Dla gości przygotowano ok. 20 miejsc siedzących, przy 10 stolikach. Lodziarnia Grycan dołączyła do jednego z ponad 80 punktów handlowo - usługowych w galerii przy ulicy Kolejowej.
Dla klientów lodziarni przygotowano 36 smaków lodów dostępnych na porcje. Znajdą się wśród nich tradycyjne smaki przygotowane na bazie śmietany kremówki oraz cała gama sorbetów z owoców. Oferta obejmuje także szeroki wybór deserów lodowych w pucharkach, rurki z bitą śmietaną, a także napoje: świeżo wyciskane soki i koktajle owocowe. Na Klientów czeka również znakomita kawa, parzona z ziaren oryginalnej włoskiej mieszanki, wybranej specjalnie przez Elżbietę i Zbigniewa Grycanów. W weekend między 30 listopada a 2 grudnia, puszka tej wyjątkowej kawy dostępna będzie w promocyjnej cenie 19.90 zł. Między 27 a 31 grudnia, każdy kto zamówi filiżankę kawy, w prezencie otrzyma wyśmienitą rurkę z bitą śmietaną.
Lodziarnia czynna jest w godzinach funkcjonowania galerii handlowej: od poniedziałku do soboty w godzinach od 9.00 do 21.00 w niedzielę natomiast od 10.00 do 20.00.
To pierwsza Lodziarnia Firmowa marki Grycan - Lody od pokoleń w Bełchatowie. Jej otwarcie zwiększa do 107 liczbę lokali sieci na terenie całej Polski. Kawiarnia w Galerii Olimpia to ostatni otwarty w tym roku punkt. Kolejne planowane są na początek przyszłego roku. W 2013 roku Lody Grycan rozpoczną także podbój czeskiej Pragi.
Lody marki Grycan powstają w podwarszawskim zakładzie firmy przy użyciu tradycyjnych metod, według sprawdzonych i najlepszych receptur z wykorzystaniem wyłącznie najlepszych składników. Bakalie i owoce używane do produkcji lodów i sorbetów są starannie selekcjonowane i przygotowywane. Sorbety powstają z najlepszej jakości, ręcznie wyciskanych owoców, co gwarantuje im w pełni naturalny smak.