Menu główne
Handlowiec 09/2024
slajd 1
Tytuł po raz pierwszy ukazał się w 1923 roku
Tytuł po raz pierwszy ukazał się w 1923 roku
Tytuł po raz pierwszy ukazał się w 1923 roku
Tytuł po raz pierwszy ukazał się w 1923 roku
Tytuł po raz pierwszy ukazał się w 1923 roku
Tytuł po raz pierwszy ukazał się w 1923 roku
Aktualności
wtorek, 02 października 2012
polagra

Żywność ekologiczna będzie jednym z tematów wiodących tegorocznej Polagry-Food (8-11 października br.) - największych w  tej części Europy targów wyrobów spożywczych. Tematyka wydarzenia skupi się wokół produktów mleczarskich, mięsa, wyrobów wędliniarskich, żywności bezglutenowej oraz tej dedykowanej diabetykom i wegetarianom.

W Poznaniu spotkają się producenci, dystrybutorzy, handlowcy, hurtownicy, kupcy i sprzedawcy detaliczni. Ekspozycja obejmie trzy salony wystawiennicze: salon wyrobów spożywczych i napojów, salon win i alkoholi oraz salon wyposażenia sklepów. Na terenie zlokalizowanym w kompleksie pawilonów 7, 7A, 8 oraz 8A, o łącznej powierzchni ponad 13.000 m², około 400 wystawców z Polski i zagranicy zaprezentuje swoje najlepsze produkty. Zwiedzający nie tylko będą mogli zapoznać się z szeroką ofertą m.in. takich firm jak: Mlekovita, Open the Seal of Taste, Vion, D.K.-Trade czy Oerlemans, ale również będą mieli możliwość uczestnictwa w bogatym programie wydarzeń. Będzie to Forum Rzeźników i Wędliniarzy, którego tematem przewodnim będą nowe trendy w handlu branży mięsnej oraz produkty tradycyjne jako szansa dla mniejszych przedsiębiorstw. Adresowana do kierowników i właścicieli sklepów, w ramach wydarzenia pod hasłem Forum Dystrybucji, odbędzie się konferencja „Zasady aranżacji i wyposażenia sklepów". Ponadto ważnym punktem będzie międzynarodowa giełda kooperacyjna - seria bilateralnych spotkań, w których udział weźmie ponad 150 firm, co stanowi doskonałą okazję na nawiązanie współpracy z partnerami zagranicznymi i otwarcia się na nowe rynku zbytu.

Więcej na stronie: www.polagra-food.pl