12 września br. w warszawskim hotelu Mariott odbyło się pierwsze spotkanie zapowiadające ogólnopolski cykl warsztatów poświęconych rozwojowi franczyzy w handlu spożywczym, organizowany przez Carrefour Polska.
Patronat nad wydarzeniem objęła Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości. Celem tych wydarzeń jest edukacja małych i średnich przedsiębiorców oraz omówienie najlepszych rozwiązań biznesowych dla właścicieli małych sklepów spożywczych.
Spotkanie miało charakter panelu eksperckiego, w którym wzięli udział: Paulina Zadura-Lichota, Dyrektor Departament Rozwoju Przedsiębiorczości i Innowacyjności Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (PARP), Francois Vincent, Dyrektor ds. Franczyzy i Członek Zarządu Carrefour Polska, Marek Lipka, Dyrektor ds. Operacyjnych Franczyzy w Carrefour Polska, Robert Gwiazdowski, Ekspert ds. Rynku i Gospodarki z Centrum im. Adama Smitha.