W Łodzi otwarta została kolejna, czwarta już lodziarnia firmowa Grycan. Nowy lokal znajduje się w Centrum Handlowym Port Łódź przy ul. Pabianickiej 245.
Lodziarnia mieści się w dogodnej lokalizacji, na poziomie 0 centrum handlowego, przy głównym wejściu do sklepu Ikea. Całkowita powierzchnia lokalu wynosi 110 m2. Dla Gości przygotowano 52 miejsca siedzące. Oferta obejmuje 30 smaków lodów na porcje, szeroki wybór deserów lodowych w pucharkach, rurki z bitą śmietaną, a także różne rodzaje napojów: kawę, świeżo wyciskane soki i koktajle owocowe. Pierwsi goście mieli okazję zapoznać się również z nową ofertą sezonową: lekkimi, sorbetowymi deserami z dodatkiem jogurtu, owoców i musu owocowego. Jest to pierwsza lodziarnia Grycan w Łodzi, w której można spróbować także firmowych wypieków: w ofercie znalazło się 6 rodzajów tortów oraz ciastka w zmiennym asortymencie. Lodziarnia czynna jest od poniedziałku do soboty w godzinach od 10 do 21 oraz w niedzielę w godzinach od 11 do 19.
Jest to już trzeci lokal Grycan w CH Port Łódź. Pozostałe dwa to - lodziarnio-kawiarnia ze stolikami i z szerokim menu, znajdująca się na poziomie -1, oraz mieszcząca się na poziomie 0 tzw. wyspa, w której serwowane są lody i napoje na wynos. Czwarta lodziarnia Grycan w Łodzi znajduje się w Centrum Handlowym Manufaktura przy ul. Drewnowskiej 58.
Lody marki Grycan powstają w podwarszawskim zakładzie firmy przy użyciu tradycyjnych metod, według sprawdzonych i najlepszych receptur, na bazie śmietanki kremówki i żółtek jaj, z wykorzystaniem wyłącznie naturalnych składników.