Połączenie niepowtarzalnego smaku, świeżości i tradycji? Jarmark Produktów Regionalnych w Blue City oferuje litewskie przysmaki, miody z podlaskich i roztoczańskich pasiek, nabiał z Suwalszczyzny, wędliny z Roztocza i wiele innych naturalnych przysmaków.
Na jarmarku, który odbywa się od 3 do 5 października można zaopatrzyć się w wiele rodzajów serów korycińskich, sery góralskie oraz sery kozie. Na straganach znaleźć można pieczywo na zakwasie, wędliny z Podlasia i Roztocza, smalec z Sierpca, wędzone ryby z Jeziora Żywieckiego i pieczywo na zakwasie z piekarni Gzik. Kupimy tutaj śmietanę, jaja i masło z rodzinnego gospodarstwa Gmeza, ciasta produkowane według tradycyjnych przepisów
i przetwory. Swoje produkty oferuje słynąca z biłgorajskiego piroga Zagroda Roztocze. Nowością jest duże stoisko z produktami litewskimi: wędlinami, serami, ciastami i gotowymi daniami.
Nie zabraknie również zagranicznych smaków – oliwek, chałwy, herbat, przypraw i innych specjałów z Włoch, Węgier oraz Azerbejdżanu.