Wszyscy wolimy jeść wiejskie jajka, swojskie wędliny, chleb bez chemicznych dodatków czy miody z przydomowych pasiek. Produkty te można kupić na Jarmarku Produktów Regionalnych w Blue City.
Jarmark Produktów Regionalnych to miejsce z lokalnymi produktami spożywczymi
z Podlasia, Suwalszczyzny, Mazowsza, Lubelszczyzny i Podhala, a także smakołykami
z Węgier i Azerbejdżanu.
Na jarmarku, który odbędzie się w Blue City od 24 do 28 sierpnia (niedziela handlowa) będzie można zaopatrzyć się w nabiał – masło, jaja, śmietanę, w wiele rodzajów serów korycińskich, oscypki i bundz oraz sery kozie. Jak co miesiąc obecni będą producenci swojskich wędlin z Podlasia i Roztocza oraz znana z tradycyjnego i ekologicznego wypieku pieczywa piekarnia Gzik. Nie zabraknie ryb, które są wędzone metodą na ciepło i na zimno przy użyciu drzewa owocowego, drzewa olchowego oraz bukowego. Swoje produkty zaoferuje słynąca z biłgorajskiego piroga Zagroda Roztocze. Wśród wystawców znajdą się również dwa gospodarstwa pasieczne oferujące najwyższej jakości miody: Gospodarstwo Pszczelnik oraz gospodarstwo Janusza Januszkiewicza.
Smakoszy gotowych potraw z pewnością ucieszą stragany z pierogami, naleśnikami, racuchami, kartaczami i biłgorajskim pirógiem.
Nie zabraknie również Karola Majewskiego z ofertą wyjątkowych nalewek staropolskich.
Warto pamiętać, że na jarmarkach w Blue City można nie tylko kupić naturalne produkty, ale porozmawiać z ich wytwórcami, dowiedzieć się ciekawych rzeczy o pochodzeniu dostępnych towarów, jak również o tradycji lokalnej