Oferta gastronomiczna Galerii Północnej poszerzyła się o dwa zupełnie nowe punkty. Lodziarnia Beza-Krówka oraz lokal Grill%Beer pojawiły się w ogrodzie na dachu, zapewniając klientom możliwość zjedzenia ulubionych przysmaków w przyjaznym otoczeniu natury. Wachlarz smakowych możliwości w strefie foodcourt powiększy też Chaczapuri – Kuchnia Gruzińska, która zyskała nową lokalizację i znacznie większy lokal.
Beza-Krówka jest miejscem, z doskonałymi, włoskimi lodami, przygotowywanymi według tradycyjnych receptur. Szeroki wybór autorskich smaków, wśród których znajdują się zarówno te bardziej znane, jak śmietanka, czekolada czy truskawka, jak również zaskakujące nowości – maślanka z rokitnikiem czy czekolada karmelowa Fleur de sel. Poza lodami w Bezie-Krówce można spróbować świeżych ciast i słodkich bez, których smak jest idealnie zbalansowany owocowymi dodatkami, a także aromatycznej, włoskiej kawy Attibassi, Frappucino Beza-Krówka czy orzeźwiających lemoniad na bazie naturalnych składników. Wyjątkowa lokalizacja lodziarni sprawia, że wyjście na lody można połączyć z wdychaniem chłodnej bryzy w tężni solankowej, podziwianiem artystycznych murali czy wykonaniem efektownych zdjęć.
Drugim nowo otwartym w ogrodzie na dachu Północnej punktem jest Grill%Beer, oferujący najwyższej jakości potrawy z grilla. Można tu znaleźć nie tylko dania tradycyjne, przygotowywane z myślą o wielbicielach grillowanych mięs, ale coś dla siebie znajdą tam także entuzjaści owoców morza oraz wegetarianie. Smak serwowanego prosto z rusztu jedzenia doskonale podkreśli zimne piwo beczkowe, a także Chardonnay, Prosecco lub Aperitivo. Miejsce to pozwoli zaspokoić apetyty nawet najbardziej wygłodniałych spacerowiczów, szukających wytchnienia w ogrodzie.
„W okresie letnim ogród na dachu galerii tętni życiem. Jest zieloną oazą, która przełamuje stereotyp betonowego otoczenia centrów handlowych. Otwarcie pierwszych punktów gastronomicznych w tej przestrzeni z pewnością ucieszy klientów Północnej. Warto podkreślić, że pozycje menu są dobierane ze szczególną precyzją, wpisując się w charakterystykę miejsca.” – mówi Katarzyna Żuchowska, Retail Leasing Manager GTC SA.
Nową lokalizację w foodcourcie Północnej i większą przestrzeń, bo ponad 270 metrów, zyskała Chaczapuri – Kuchnia Gruzińska. Wśród propozycji, które oferuje klientom, znajdują się pełne smaku, tradycyjne placki chaczapuri w najróżniejszych wersjach. Nie zabraknie także naleśników po gruzińsku oraz szerokiego wyboru przystawek i dodatków.
Zróżnicowana, dopasowana do gości o różnych preferencjach, oferta gastronomiczna Północnej pozwoli każdemu znaleźć upragniony posiłek, przekąskę czy deser.
źródło: inf. prasowa